top of page
_L801762.jpg

UW OPNAME

Een opname regelen​

 

Een opname wordt normaliter na een consultatiemoment afgesproken. Uitzonderlijk wordt door het secretariaat opgebeld om de nodige administratieve formaliteiten telefonisch te regelen.

 

Er wordt u steeds duidelijk een opname-uur en -locatie meegedeeld. Voor opnames via het dagziekenhuis wordt het uur vaak pas 1 dag vooraf meegedeeld wanneer de volledige operatieplanning gekend is. Zo kan de wachttijd in het ziekenhuis op de dag van de operatie voor u beperkt worden gehouden.

Kamerkeuze

 

Tijdens de bespreking van de opname wordt ook de kamer reeds geboekt. Er bestaan twee- en éénpersoonskamers. Voor een éénpersoonskamer kan er een supplement aangerekend worden door de dienst. Sommige verzekeringspolissen betalen dit supplement ook terug. U kan dit zo gewenst bij uw verzekeraar navragen.

Bezoek

 

De bezoekuren zijn in de namiddag tussen 14u en 20u. Wij raden u aan enkel korte bezoekjes toe te staan: uw rust en revalidatie postoperatief is primordiaal.

Uw ontslag uit het ziekenhuis

Bij uw ontslag uit het ziekenhuis krijgt u alle nodige documenten en afspraken mee. Brief voor de huisarts, voorschrift voor de logopedist(e), postoperatieve aandoeningen en stemgebruik en controle afspraak bij de arts. 

Na uw ontslag uit het ziekenhuis maakt u een afspraak met uw huisarts. De huisarts weet hierdoor dat u terug thuis bent. Hij kan samen met u de verdere nabehandeling afspreken en ook de voorschriften voor de postoperatieve medicatie voorschrijven. Het postoperatief beleid staat steeds duidelijk in de ontslagbrief vermeld.

Postoperatief herstel

Het postoperatief herstel bestaat enerzijds uit de wondgenezing en anderzijds uit de revalidatie met logopedie. De wondzorg gebeurt doorgaans met supervisie door de huisarts. Bij de minste twijfel wordt best contact opgenomen met de arts via het secretariaat. 

De postoperatieve logopedie kan gebeuren bij een logopedist. Dit kan bij private logopedisten of ambulant op de NKO dienst van het ziekenhuis. Hiernaast is dagelijks zelfstandig thuis oefenen ook zeer belangrijk voor uw revalidatie. 

Wat meebrengen naar uw opname?

  • identiteitskaart

  • uw opnameboekje, (opnameboekje kind) ingevuld door u en door uw huisarts en aangevuld met de gevraagde pre-operatieve onderzoeken en eventueel bijkomende medische verslagen

  • uw thuismedicatie

  • toiletgerief en nachtkledij

  • verzekerings-, vertrouwelijk- of werkonbekwaamheidspapieren

Klik hier voor meer informatie omtrent uw ziekenhuisopname.  
Meer informatie omtrent postoperatief stemgebruik en aanbevelingen.

bottom of page