top of page

NIEUWS

Indien u als zorgprofessional graag op de hoogte wordt gehouden van onze laatste nieuwtjes, schrijf u dan in via onderstaande link op onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief ontvangt u driemaandelijks. 

HARTCOHERENTIE IN DE LOGOPEDISCHE PRAKTIJK

Datum: dinsdag 9 mei 2023 en dinsdag 23 mei 2023

Locatie: campus Sint-Andries (Sint-Andriesstraat 2, 2000 Antwerpen)

Steeds meer mensen hebben stress- en stemklachten of kampen met burn-out en hyperventilatie. Hartcoherentie is de toestand waarin het hartritme samenvalt met de ademhaling. Met een eenvoudige oefening kan je het hartritme beïnvloeden, zodat het hart zich niet meer in een vecht-vluchtreactie bevindt, maar in een veilige modus. Op dat moment geeft het hart signalen naar onze hersenen dat alles in orde is en brengt zo evenwicht in ons brein en zenuwstelsel.

Tijdens deze vorming leer je op een gezonde manier met stress omgaan. Je leert de normale werking van het zenuwstelsel kennen en hoe dit autonoom zenuwstelsel uit balans kan raken. Je komt te weten hoe emoties en hormonen opnieuw hart en brein in evenwicht kunnen brengen. Je leert hoe je het stressmechanisme helder kan uitleggen aan je patiënt. Na afloop ben je in staat om via eenvoudige ademhalingsoefeningen je patiënt te helpen bij psychisch en lichamelijk herstel.

Deze bijscholing wordt georganiseerd door de opleiding logopedie en audiologie van Thomas More Hogeschool en wordt gegeven door Nele Vanhulle en Ann-Sophie Boulez.

Meer info en inschrijven via deze link.

Medische Expertentraining 
Ambulante Larynxprocedure

16-17 februari

Medical Voice Center
 

Dr. Rathé en Dr. Delsupehe hebben een interessante cursus gevolgd bij professor Markus Hess over ambulante larynxprocedures. ​

IMG_3998.heic
bottom of page